Januar 2008

GODT NYTT ÅR!

Velkommen til Solfang 2008. Denne gangen tar vi turen til Syria, nærmere bestemt byen Aleppo. I denne byen som lå i det gamle Mesopotamia, ble verdens første såpe utviklet for 4000 år siden. Oppskriften er den samme i dag! Den 100% naturlige såpen har fantastisk effekt på problemhud.

Vårens Kurs er lagt ut i nettbutikken og du kan nå melde deg på. I april arrangeres det kurs i Kurvfletting og Pil i hagen.

 

KURS

Vi utvider årets kurstilbud med to kurs i Kurvfletting. Hanne Vistisen tar turen fra Danmark og holder to kurs som går over to dager.

Jeanette Grønli holder hele fem kurs i "Pil i hagen", hvor du lærer å lage "Belgisk gjerde", lysthus og blomsterstativ til klatreplanter. Stativet får du med deg hjem. Kurset er en dag.

Vi legger mye arbeid i at våre kurs skal gi det "Lille ekstra", gården Hellviktangen hvor kursene holdes, er en av bunnefjordens perler. Gården ligger i vannkanten og har panoramautsikt til Oslo. Vi severer god lunsj og setter av tid til en liten hageprat.

Bor du et stykke unna Nesodden og lar deg avskrekke av reiseveien? Vi har hatt elever som har tatt turen fra Stavanger, Hardanger og Trondheim. De har ikke angret! Et kurs en en opplevelses-gave som er hyggelig å gi bort.. 

Gå inn på KURS og les mere….

 

Nå er det lov å drømme om sommeren. Solen har snudd og vi går mot lysere tider. I mitt hode summer det tanker om hvilke frø jeg skal så i år og hvordan sommerens bed skal se ut. Dette er en herlig tid og følelsen av å sitte med blanke ark, er sterkt tilstede. 

Nyt øyeblikket!

ALEPPO

Denne såpen inneholder 90% olje fra lauvbær og oliven. Det gjør at den har en meget god effekt på problemhud som Psoreasis, atopisk eksem og generell sensitiv hud. Den er 100% naturbasert og inneholder ingen animalske produkter. Glyserinen i såpen, hjelper huden til å bevare hudens naturlige fuktighet samtidig som den gir huden fuktighet. Vanlig såpe vil vanligvis fjerne den naturlige fuktigheten i huden og fjerner derfor også den naturlige beskyttelsen huden har. I tillegg til generell kroppsvask, kan såpen brukes til Shampo, Balsam (ikke ved farget hår), barbersåpe, massasje (med en skrubbevott) og den er effektiv mot Acner (kviser) i ansiktet.

PRODUKSJON

Det finnes enda noen viltvoksende lauvbærtrær i Syria. Disse blir høstet annet hvert år. Det blir kokt ut olje av bærene og det er kun olje fra disse lauvbærene Alepposåpen inneholder. Olivenoljen er det derimot ikke så vanskelig å få tak i. Det tar to dager å lage selve såpen, den blir langsomt varmet opp og gjennomgår flere renselsesprosesser. Såpen blir så lagt utover store gulv til tørking. Stempling og kutting av såpen blir gjort manuellt. Det tar 9 mnd. før såpen har fått passe konsistens. Disse prosessene blir nøye overvåket slik at den høye kvaliteten på såpen holdes slik den alltid har gjort.

Sultan D`Alep er den største produsenten av Aleppo såpe og står for 30% av produksjonen. De har drevet med produksjon av såpen i flere generasjoner. Såpene fra Sultan D`Alep er kjent for å ha meget god effekt på problemhud.

Jeg har brukt Aleppo såpe en periode og kan varmt anbefale den til deg uten problemhud også. Huden føles sunn og det er ikke behov for bodylotion lenger. I tilegg lukter det godt og rent av såpen og det gjør huden også etter en vask med denne.  

Såpen kan bestilles under "Pleie".

Jeanette