Nyhetsbrev September 2008

HERLIGE LØK

Ønsker du å få neste vårs tulipanbed til å blomstre fra sent i april til tidlig juli så ta en titt på våre nye temapakker. Vi har satt sammen temapkker med tidlig-, midt- og sentblomstrende tulipaner.

 

Nå er tiden inne for å bestille løk. Vi kan presenter følgende nyheter: Botaniske tulipaner, som er hardføre og vil komme igjen år etter år uten at blomstringen avtar. Fosterianatulipaner som er den sorten som blomstrer tidligst av alle og et større utvalg av Triumph, Papegøye og Doblesene tulipaner.

 

Vi har også fått inn nye flotte bedkanter laget av hassel. De er flotte til å avgrense bed med, lage gangstier eller til å lage et praktisk høybed med. Til et høybed bruker du 4 kanter som du setter sammen til en kasse. Kle de innvendige kantene med plast eller barkduk og fyll opp med jord. Høsten er en flott tid til å gjøre i stand vårens bed. Med et høybed får man et lettstelt bed med ekstra jordybde. Kantene festes til bakken med armeringsjern eller spisse stokker. Du finner høybedene under "Terrasse" i menyvalget.      www.solfang.no

 

I år er det mengder med sopp i våre skoger. Her kommer oppskrift på min soppsuppe som jeg serverer både til hverdag og fest.

 

JEANETTES SOPPSUPPE

1 liter fersk skogsopp

(eller 3-4 dl dypfryste)

1 - 2 ss smør

4 ss hvetemel

1 l hønsebuljong

1 ss tomatpure`

1 - 2 ss roquefort

1 1/2 dl fløte

1 ts sitronsaft

Persille

 

Rens soppen og skjær den i biter. Ha i smøret i en kjele. Legg soppen i og la det koke sammen i et par minutter. Strø hvetemel over og rør godt om. Ha i buljongen, litt om gangen. Rør godt hele tiden. Smak til med tomatpure og ost. La alt koke i 10 min. Ha til slutt i fløten og sitronsaft. Smak til. Strø persille over og sever suppen varm.