Brytebrød i langpanne

Blir du oppblåst av brød er dette et sundt og godt alternativ.
Vår familie er ikke spesiellt alternativ men vi har fått et nytt liv etter at vi har begynt å spise dette brødet.

Slankende, godt og sundt!

 

Kjøp inn:  Psylliumfrø, linfrø. jyttemel, amaranth, bokhvete, hel bokhvete, knuste bokhveteflak, psyllium frøskall, hvite quinoafrø, quinoa flak, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, nøtter, salt, natron, honning eller agavesirup, egg, druekjerneolje. Indigriensene får du kjøpt i helsekosten. I Sverige er det mye billigere enn her hjemme.

 

Oppskrift:

 1 dl psylliumfrø og 2 dl linfrø legges i bløt i 1/2 liter vann før du starter baking.

2 - 2,5 dl jyttemel

1 dl amaranth

1 dl knust bokhvete

1,5 dl hel bokhvete

1,5 dl knuste bokhveteflak

1 ts psyllium frøskall

1,5 dl hvite quinoafrø

1,5 dl quinoa flak

1,5 dl sesamfrø

3 dl solsikkekjerner

1 - 3 dl gresskarkjerner (finhakkes)

5 dl grovhakket nøtter (etter ønske)

1 ts salt

1 bs natron

 

Dette blandes med

6 dl eggehviter

1 dl druekjerneolje

1 ss honning eller agavesirup

1 dl vann

Bland også inn linfrø, psyliumfrø og bløtevann.

 

Lag en tykk grøt, den skal ikke være for tung å røre for hånd.

Hell det hele i en langpanne med bakepapir

Heves ved 40 grader i 20 min, stekes ved 200 grader i 30 til 40 min.

 

Når brødet er ferdig, legges det opp ned på en bakerist å la det ligge til der er avkjølt. Skjær brødet opp i passe firkantformer og skjær det også på langs. Legg det i fryseren og ta brødet ut etter behov, putt det direkte i brødrister.

 

Brødet holder til 1 - 2 ukers brødforbruk.