August. Prosjekt selvforsynt
I august bugner det i drivhuset, kjøkkenhagen og i skogen. Vi nyter ferske økologiske grønnsaker hver dag. En kan faktisk føle seg rik av å leve billig. Fra begynnelse av juli har vi høstet flere kilo tomater. Vår favoritt er sorten Sungold som faktisk smaker som sola.
Vi har ikke toppet plantene som mange gjør, kun fjernet tyver. Plantene er nå over 2 meter og blomster stadig flittig. Jeg regner med å høste tomater til oktober. De får rikelig med vann og gjødning.
Det er en glede å servere salater som er 100% hjemmedyrket.
Min stolthet i drivhuset i år er Augberginene. Dyrket fra frø i februar. De vannes med drivhustemperert vann og får ekstra gjødning.
Kjøkkenhagen leverer raust med squash, salat, bønner, sukkererter, persille, løk, poteter, jordskokk og purre.
Litt rødbeter og Mangold rakk jeg også å høste før rådyrene jafset i seg bladene en natt.
Neste år skal de dyrkes bak gjerde sammen med kålvekster som skal dekkes til for kålfluer. Ikke alt kan gå 100% men man lærer etterhvert.
Maisen er høsteklar. Flott plante men det kommer jo bare en mais per plante så det krever plass for å få en god avling.
Tobakks-prosjektet ser ut til å bli vellykket. Planten i seg selv er vakker og majestetisk. Det er utrolig at det knøtt-lille frøet nå er blitt en plante på 1.90.
De første bladene er høstet og henger nå til tørk. De skal høstes etterhvert nedenfra og oppover på stilken.
Så får vi se om det blir snus som planlagt. Selv om den ikke er til meg må jeg vel prøve en pris.
Veden er kløyva og lagt til tørk så neste års varme er sikret.
For en fantastisk sommer vi har hatt i år! Nå er det bare å nyte sensommeren og de klare høstdagene som kommer etterhvert. Ps. skogen er full av blåbær og sopp.