Se alle våre drivhus!

Forarbeid og montering av drivhus

Drivhus ferdig oppsatt Mai 2022

Solfang har fått nytt drivhus i forbindelse med flytting til Vikersund.
Vi valgte et Plantehus 12 med 10 paneler (glass) som visningsdrivhus. Vi angrer ikke. Her litt om prosessen fra bestilling til ferdig oppsatt drivhus fra Gabriel Ash. Når man bestiller drivhuset får man tegninger på forarbeide tilsendt på mail. For tiden er det 5 mnd. leveringstid. 

Vi måtte gravde dypt ned i bakken på grunn av leire og at vi får hele snøsmeltingen fra åsen ned mot drivhuset om våren. Vanligvis anbefaler vi ringmur minst 40cm ned i bakken pga tele. Men man må alltid ta hensyn til de lokale forhold.

Det ble pukket og støpt ringmur før grunnmuren ble murt opp.
Vi valgte drivhshus med grunnmur i teglstein men man kan også velge hus med grunnmur i sedertre.

Drivhuset blir levert i to kolli. Ett med tre-elementer og aluminium og et med glass. 

De blir forsiktig losset av lastebilen med kran. 

Da er monteringen i gang. Elementene er store, så hele gavlveggen kommer i to elementer. Vinduene som er til å åpne har ferdig innsatte glass. Utvendige lister er ferdig satt på elementene. De skrus enkelt av, glass settes inn og på med listene igjen. Alle hjørner i huset er tappet og slisset. Noe som gjør bygningen meget solid.

Vi har valgt å lage en og en halv meters plass med teglstein utenfor drivhuset og trapp ned til hovedinngangen til huset. Jeg elsker å ta turen barbeint ut i drivhuset for å hente tomater og annet grønt til matlagingen. 

Gulvet er laget av løse teglstein lagt tett i tett i sand. Det er veldig praktisk i forhold til drenering ved vanning. Her er den spede start på tomater, agurker og paprika. Det føles godt og være selvforsynt fra Juni/Juli til November. Det smaker i tillegg fantastisk. Ikke nøl med å kontakte meg om du har spørsmål rundt drivhusene våre. Vi kan tilby hjelp til forarbeid og montering gjennom vår samarbeidspartner. https://solfang.no

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Kommentarer vil bli godkjente før publisering