Se alle våre drivhus!

Kastanjegjerde

39165066_219831918686730_2327771664823091200_n

Før jeg i 2009 begynte å importere og selge Kastanjegjerder så jeg disse i utlandet og ble helt betatt av deres enkelhet og eleganse. De er litt som moderne skigarder og jeg synes de passer naturlig inn i de fleste miljøer. Jeg fant frem til fabrikken i Frankrike og spurte pent om jeg kunne bli forhandler.  Det kunne jeg, men de ville gjerne møte meg først, så jeg måtte komme på besøk.


Det ble en minnerik reise til Chalus, som ligger i en nasjonalpark i Périgord/ Limousin distriktet i Frankrike. Her møtte jeg tre generasjoner i familien som eier fabrikken. De fleste i landsbyen jobber med å produsere gjerder. Alle er stolte av gjerdene og kvaliteten de har. Jeg ble vist den første lille fabrikkbygningen, som er flere hundre år gammel,  der de i sin tid laget spilene til å ha rundt vintønner. Etter å ha sett hele produksjonen, som i store deler foregår manuelt, gikk turen ut til plantasjen hvor kastanjetrærne/krattene vokser. Det kan høstes 8 ganger fra samme stamme. Påfølgende lunsj i landsbyens spisested og en hyggelig kveld. Jeg ble med for å kjøpe dessert til middagen, Chevre. Den ble laget på en liten gård i en fjellside hvor de hadde ca 20 geiter. En opplevelse for livet.
IMG_1411

Jeg var glad min kontakt fra Belgia var tilstede og kunne litt Engelsk. Min Fransk er dessverre veldig dårlig.

Litt info om våre gjerder: Da kastanjetre inneholder garvesyre behøver det ingen behandling. Garvesyren gjør at treverket er holdbart i 20 år (holdbarhetsklasse 2) og at dyr ikke gnager på det (smaker ikke godt). Etter høsting blir stokkene kløvet, spisset og bundet sammen med galvanisert ståltråd. Noe å legge merke til hvis du skal kjøpe kastanjegjerder er surringen av ståltråden. Noen gjerder på markedet har dessverre alt for dårlig surret og kvaliteten/levetiden på gjerdet blir deretter. Vi leverer gjerder i tre høyder 120cm, 150cm og 200cm med forskjellig tetthet. Korteste avstand er mellom stokkene er 3,5 – 4,5 cm for tettest gjerde. Det med lengre avstand har ca.7,5cm mellom stokkene.

kastanjegjerde - fra solfang.no
På bildet ser du hvilken forskjell avstanden mellom stokkene gir.

Kastanjegjerde fra solfang.no
Jeg synes gjerdene er vakre og glir naturlig inn i de fleste miljøer. De gir et naturlig skille, uten å stenge igjen. Gjerdet på bilde er 2m høyt og har tettest avstand mellom stokkene.

39167109_1851334004926471_4311487131789819904_n

De er utrolig anvendelige og følger naturens former elegant.

SONY DSC

Har du en del av hagen du ikke er så stolt av kan gjerdene lage et fint skille mot det eller til og med lage en hyggelig avdeling ut av det.

IMG_1403

Vi anbefaler å sette stolper/rundstokker hver annen meter, til å feste gjerdet i. Dette gir gjerdet optimal stabilitet. Bruk kramper til å feste gjerdet. Ta krampen rundt surringen å slå den i stokken.

image[1]

Eller som på bildet kan man lage tverrstokker å feste gjerdet i. Skal du skru gjerdet fast er det viktig å bruke rustfrie skruer.

Når du skal kjøpe gjerde på rull bør du forsikre deg om at gjerdet er laget av kastanjetre. Det finnes kopier på markedet som ikke er det.

Se vårt utvalg her: http://solfang.no/kategori/gjerder-og-levegger/

2 kommentarer

 • Hei
  er det mulig å få et kastanje gjerde som kun er 150 – 170 langt? Øsnket høyde 150 cm, og tettest mulig avstand mellom stokkene (3,5 cm). Er til en balkong.
  Hva er prisen i tilfelle på dette?
  Mvh Kristin

  Kristin Ellefsen
 • Gjerdet kommer i ruller på 10 meter for et kastanjegjerde på 1.20 høyt og syv cm mellom stokkene. Er prisen for hele rullen da 2,698,- pluss moms?
  Håper på et raskt svar.
  Mvh Kari Middelthon, Askim

  Kari Middelthon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Kommentarer vil bli godkjente før publisering